Jij hebt al een steengoed idee, maar zoekt een stok achter de deur en een rots in de branding, zodat je uiteindelijk die allerlaatste punt kan zetten.

Het traject

Jij hebt serieuze plannen met jouw verhaal. Maar het liefst onderneem je dit sámen.

Misschien heb je wel ideeën en veel ambitie, maar nog weinig schrijfervaring. Of je merkt dat je steeds halverwege het lange schrijfproces vastloopt. Misschien vind je het simpelweg gewoon een fijn idee dat er tijdens dit traject iemand naast je staat die je niet alleen moed inspreekt als dat nodig is, maar die tegelijkertijd ook kundig is en over expertise beschikt die jij nog mist.

In een half jaar werken wij samen toe naar de allereerste versie van jouw boek. Jij verzint, schrijft en werkt uit. Ik coach, adviseer, beantwoord je vragen en voorzie maandelijks de 10.000 woorden die je naar me toestuurt van professionele redactie. Ook plannen we iedere maand een coachingssessie in om de voortang te bespreken, oplossingen te bedenken voor plotholes en om natuurlijk — misschien wel het belangrijkste — gewoon even alle tijd te nemen voor jou als schrijver en jouw verhaal.

this is what you get:

 • maandelijkse professionele redactie op de max. 10.000 woorden die je mij toestuurt (60.000 in totaal, bij een hoger aantal wordt een meerprijs berekend);

 • een kritische blik op jouw verhaalidee en synopsis;

 • maandelijkse coachingssessies, waarin we elk schrijfprobleem tackelen dat jij onderweg tegenkomt;

 • de mogelijkheid om 24/7 je vragen te stellen via mail, telefoon, app of postduif (wat jij maar prettig vindt!);

 • advies over het schrijven van een publicatievoorstel en passende uitgeverijen.

WERKWIJZE

 • Jij stuurt me jouw synopsis, karakterdossiers en verhaalstructuur.

 • In de eerste kennismakingsessie bespreken we jouw plot, plannen we coachingssessies in en maken we afspraken.

 • Per maand stuur je me tot 10.000 woorden toe. Ik kijk hiernaar vanuit mijn rol als redacteur en geef opbouwende feedback waar nodig.

 • Halverwege hebben we een voortgangsgesprek en is er de mogelijkheid om het traject uit te breiden.

 • Maandelijks bespreken we in een coachingssessie via Zoom waar jij tegenaan loopt.

 • Gedurende het hele traject mag je me al je vragen stellen (of even klagen, natuurlijk).

 • Wanneer jij door onvoorziene gebeurtenissen een pauze nodig hebt, lassen we deze in (zie tarieven).

 • Tegen het eind van het traject bespreken we de publicatiemogelijkheden.

TOEGEVOEGDE WAARDE

"The delicate balance of mentoring someone is not creating them in your own image, but giving them the opportunity to create themselves." — Steven Spielberg

Ik beloof je niet dat je de nieuwste bestseller hebt geschreven en ik zal eerlijk antwoorden wanneer je me vraagt waar jij op dit moment staat. Schrijven is niet makkelijk: de één heeft meer aanleg en de ander meer doorzettingsvermogen. Eén ding is in ieder geval zeker: een manuscript dat goed genoeg is om de slush pile van gerenommeerde uitgeverijen te overleven, creëer je niet zomaar.

De focus van dit traject ligt dan ook niet op een gelikt eindresultaat, maar op jouw persoonlijke ontwikkeling als schrijver: door veel te schrijven, alle stadia van het schrijfproces mee te maken en met behulp van mijn adviezen, maak jij geen stapjes, maar sprongen. In plaats van alles gaandeweg zelf te moeten ontdekken, krijg je waardevolle bagage op een bordje voorgeschoteld. Bovendien vertel ik je alles over de wereld van boeken & uitgevers en zoeken we samen naar de publicatiemogelijkheden die bij jouw situatie passen.

Dit mag je van mij verwachten:

 • Als freelancer corrector en redacteur werk ik voor verschillende toonaangevende uitgeverijen, dus ik weet waar de kritische uitgever zijn oog wel of niet op laat vallen.
 • Ik heb het boekenvak van veel kanten mogen aanschouwen (als auteur, corrector, redacteur en recensent).

 • Ik ken de verschillende publicatiemogelijkheden.

 • Ik denk met je mee, ben je sparringspartner, vraagbaak en persoonlijke redacteur. Samen bedenken we oplossingen voor plotholes en complexe plotlijntjes.

 • Aan de hand van jouw werk zie ik in één oogopslag waar jij staat, wat je sterke kanten zijn en waar er ruimte voor ontwikkeling is.

 • Ik heb de ontwikkeling van jou als schrijver voor ogen. Dit traject is enorm leerzaam. Je verkrijgt handige schrijftechnieken en leert om ook objectief (en zelfs vanuit commercieel oogpunt) naar je verhaal te kijken. Met al deze nieuwe bagage zet je grote stappen dichter bij jouw uiteindelijke schrijfdoel.

 • Ik kijk niet alleen naar wat je schrijft, maar geef je ook gevraagd en ongevraagd advies over schrijftechniek, verhaalstructuur, profilering en ondernemerschap.

tarieven

De kosten omvatten coachingssessies, de voorbereiding daarop, het redactiewerk en de overige contactmomenten. In mijn begeleiding neem ik uitgebreid de tijd voor je en mag je me op ieder moment je vragen stellen. Loop je tegen een probleem aan, dan hoef je dus niet te wachten tot het volgende coachingsmoment.

Verwacht jij nu dat jouw manuscript langer wordt dan 80.000 woorden? Of misschien een stuk korter (denk aan een kinderboek)? Dan is er de mogelijkheid om het traject aan te passen. In de kennismaking bespreken we de eventuele meerprijs (of korting).

Omdat dit een langdurig traject is, kan er in termijnen worden betaald. Ik neem geen manuscripten in behandeling binnen de volgende thema’s: erotiek, horror, spiritueel. Ook handig om te weten: het is mogelijk om tussendoor een pauze in te lassen tot maximaal 2 maanden. Helaas loopt het traject wel na acht maanden af (tenzij er sprake is van een langer traject, omdat jouw boek een hoger verwacht aantal woorden heeft). Ik wil natuurlijk wel de mogelijkheid blijven houden om ook andere schrijvers te kunnen helpen! 😉

NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Laat dan gauw iets van je horen! Omdat ik naast het verzorgen van mijn eigen trajecten ook redigeer en corrigeer voor uitgeverijen, plan ik vaak al ver in het voren. Niet gevreesd, dit wil niet zeggen dat er op korte termijn geen plek voor je is. De eerlijkheid gebiedt me echter wel te zeggen dat er een mogelijkheid kan zijn dat je bij veel animo op een wachtlijst komt te staan. Wees er dus op tijd bij. Reageren kan op de manier die jij prettig vindt (je mag me ook gerust een DM sturen via IG of LinkedIn). Ik reageer binnen 48 uur! 🙂